Båtdynor

Vi tillverkar båtdynor och ryggstöd i alla former och material, oavsett om de är avsedda att användas i Förpik, Salong, Akterruff eller utomhus i Sittbrunn, på FlyBridge eller Akterdäck.

Att tillverka nya båtdynor

Vi gör mallar i din båt och skär till de nya skumdynorna i vår verkstad. Om Du så vill kan Du få instruktioner av oss och göra mallarna själv. I vår atelje kan Du välja mellan många vackra möbeltyger i bra kvalitet från de mest kända leverantörerna som t.ex. Bogesund, MarksPelle, United Fabrics, Sydtextil och Kobe. Vårt urval består av slitstarka tyger i Trevira, Polyester, Alkantara, mm. Tygerna är avsedda för offentlig miljö med hårt slitage och därför mycket lämpliga för båtar. Urvalet är anpassat till de färger och mönster som  är mest populära i båtar. Vi ser till att alltid ha prover hemma på de senaste och mest populära tygerna.

Om Dina dynor är 8 -10 år eller äldre rekommenderar vi alltid att Du byter skumplasten i dynorna, skumplast har en begränsad livslängd, tar till sig obehaglig lukt och blir mjukare med åren. Äldre dynor kommer inte att vara fräscha i ytterligare 10 – 15 år. Din nya klädsel sitter bättre och ser snyggare ut och håller betydligt längre om du byter allt. Du kommer inte att ångra Dig. Nya dynor doftar gott och är alltid mycket skönare att sitta eller ligga på och görs oftare tjockare och mer komfortabla än de gamla.

När det gäller skum till dynor så finns det olika många kvalitéer att välja på, du kan välja polyeter eller kallskum, tjocklek på dynorna och skummets hårdhet (mäts i antal kg per m2) Vi kan leverera dynor med inbyggd luftspalt som motverkar kondens under dynan, våra dynor har 3 cm syntetfiberpå toppen för att möbel tyget och knapparna skall sitta snyggare. Alla dynor har blixtlås på undersidan för att fodralet skall kunna tas av.

Vi gör alltid nya mallar för din båt.

Att använda gamla dynor som mall är inte någon bra idé. De gamla dynorna har ofta förlorat den form de hade när de var nya, vi gör därför nya mallar direkt i båten istället. På så vis skapar vi möjligheter för ett perfekt resultat.

Är Du händig och vill tillverka båtdynorna själv.

Du gör mallarna i din båt efter våra anvisningar. Köp materialet av oss, skär till dynorna själv. Det material Du behöver är skumdynor, antimögelbehandlat undertyg, fiberfill, möbeltyg, klädda knappar, baksidesknappar, knapplina (loopar), sytråd och en bra symaskin.
Som kund hos oss är Du alltid välkommen att fråga om råd, vi försöker alltid att göra vårt bästa.
Du når Lennart på lennart@kapellmakare.nu eller på mobilen 0707–399 220.

Offertförfrågan – båtdynor.

Fyll gärna i formuläret nedan och beskriv lite vad det är du vill ha, vi återkommer med kompletterande frågor om det skulle behövas för att ge ett ungefärligt pris. Om Du önskar en Offert med bindande pris behöver vi mer information från Dig om dynornas storlek, tjocklek, hårdhet och uppbyggnad, samt vilket tyg som önskas. Du är alltid välkommen att kontakta oss för pris, offert eller kostnadsförslag. Du når Lennart på lennart@kapellmakare.nu eller på mobilen 0707–399 220.