Kapell för Segelbåtar

Vi syr Sprayhoods, Bomkapell, Lazy Jack Kapell, Förstagskapell, Sittbrunnskapell (Supstugor), Biminitoppar och Vindskydd.
Vi syr också Hamnkapell, Vinterkapell, Solskydd för trädäck, Huvar för skydd av vinschar, luftintag, ankarspel och mycket annat.
Vi kommer gärna ut till din båt för mallning och måttagning för en perfekt passform.

Kontakta oss för pris, offert eller kostnadsförslag. Du når Lennart på lennart@kapellmakare.nu eller på mobilen 0707–399 220.

Bomkapell

Det finns många sätt att konstruera ett bomkapell, den senaste tekniken är Lazy Jack kapell som alltid är monterat på bommen och som samlar upp seglet fint när du tar ner det, därefter är det bara att dra igen blixtlåset.

Men mest populärt är ändå den gamla traditionella och hederliga tekniken. När det gäller detaljer finns det många idéer och uppfattningar bland båtägare om vad som är bäst, Shockcord, Hakar, Spännband, Kardborrlås i olika kombinationer.

Förstagskapell

Ett förstagskapell är en nödvändighet för att skydda rullfocken. Det är vanligt att den nedre delen av förstagskapellets blixtlås går sönder, det är där som påfrestningarna är som störst. Ett långt blixtlås är dyrt att byta. Vi rekommenderar att man delar Blixtlåset, i två delar, eller ett långt blixtlås och ett kort längst ner som är lätt att byta ut.

Sprayhood

Vi syr alla typer av sprayhoods i traditionell eller modern design. Vi kan använda dina gamla bågar men bockar även till nya om du vill. Du får en ny fräsch sprayhood i valfri färg och väv med smutsavvisande bakkappa eller utanpåliggande läderklädd handledare.

Till rutorna använder vi ett nytt material som är starkare och mindre ömtåligt än de gamla rutorna. Detta gör att Du kan få fler och större rutor och lite modernare design om Du så vill.

Solskydd eller Biminitopp

För dem som seglar till sydligare breddgrader är Biminitoppen ett måste.
Även i vårt klimat kan det vara skönt med ett tak som skydd mot solen, Hos oss duger en vanlig kapellväv bra men för dem som seglar till Västindien finns en isolerande dubbel-laminerad kapellväv i sandwichutförande med ett isolerande neoprenskikt mellan kapell lagren som ger bättre skydd mot värmen. Denna duk är även perfekt för Dig som seglar på vintern eller till Antarktis;-).
En Biminitopp kräver vanligtvis att skotskenan är monterad på rufftaket.

Mer info om Kapell

För mer info om kapell, se under Kapell, Kapellbågar och Kapellväv

Kanske har Du själv egna bra idéer. Du bestämmer vi syr!
Kontakta oss för pris, offert eller kostnadsförslag. Du når Lennart på lennart@kapellmakare.nu eller på mobilen 0707–399 220.

Formulär för offertförfrågan av båtkapell

Fyll gärna i formuläret och beskriv lite vad det är du vill ha, vi återkommer med kompletterande frågor om det skulle behövas för att göra en offert. Du är också varmt välkommen att kontakta Lennart på lennart@kapellmakare.nu eller på mobilen 0707–399 220.