Kapell

Skräddarsydda båtkapell.

Sedan 2006 har vi sytt kapell till motorbåtar och segelbåtar i Stockholmsområdet.
När det gäller skräddarsydda kapell mäter och mallar vi alltid kapellet på kundens båt för bästa passform.
För skräddarsydda kapell måste båten finnas i närheten av oss.

Vi mallar alltså det nya kapellet på plats i Er båt och enligt Era önskemål.
Tillsammans bestämmer vi var rutorna skall placeras och hur stora de skall vara, likaså placering av blixtlås, höjd på bågar, förstärkningar, praktiska detaljer, kapellets färg och vilken väv kvalitet/fabrikat vi skall använda mm. När kapellet är färdigt provar vi in det så att det passar på båten, monterar öljetter mm.

Mindre och mellanstora båtkapell mallar vi på plats med mallplast som vi ritar rent och skär till i vår verkstad. När kapellet är klart monteras det på båten varefter alla fästpunkter öljetter, tryckknappar och liknande monteras.

Större båtar mallas med av fotomallning, dvs. foton tas med fjärrstyrd kamera varefter bilderna databehandlas i CAD system.
Ritningar på kapellet printas ut på papper i skala 1/1.


Vi lämnar gärna kostnadsförslag eller offert på kapell till er båt. Har ni en större båt, eller en båt vi inte känner till sen tidigare eller speciella önskemål på kapellets utformning vill vi se båten innan vi offererar.

När är det bäst att beställa

Som de flesta kapellmakare har vi mycket att göra på våren, det är då skall vi leverera alla kapell som beställts under höst och vinter. Men Du är ändå välkommen med en förfrågan eller beställning för senare leverans. Hösten är alltid den bästa tiden att beställa något nytt eller att lämna in kapellet för underhåll.

Betalning

Efter beställning påbörjas uppdraget när vi erhållit 50% av överenskommen köpesumma i förskott.
Resterande 50% betalas vid leverans.

Fabrikssydda kapell.

Har Du har en båt från slutet av 80-talet eller senare som tillverkats i stor volym från t.ex. Flipper, Örnvik, Ryds, Uttern, Nimbus, Bavaria eller liknande, kan vi oftast leverera välsydda fabrikskapell som sytts efter orginalmallar.
När det fabrikssydda kapellet levereras skall fästpunkterna på kapellet anpassas till båten enligt medföljande instruktioner.
På vissa kapell skall öljetter monteras, på andra är det hål som skall stansas och slitsar som skall tas upp.
Vi hjälper Dig med montering på båten om den finns i Stockholmsområdet. Kostnaden för detta ligger vanligtvis mellan 1000 – 1500 kr, för större tvådelade kapell kan kostnaden vara något högre. Vid uppdrag utanför stockholmsområdet debiterar vi timtid för resorna. Båtägare på andra orter och de som vill montera det fabrikssydda kapellet själva får nödvändiga monterings instruktioner och telefon support av oss.

Kapell av hög kvalitet

Vi använder spinnfärgad kapellväv från Markilux, Sunbrella och Tempotest. Gemensamt för dessa kapellvävar är att de håller en mycket hög kvalitet och att de är vävda med tråd av genomfärgad Akryl. Samtliga dukar är belagda med vattenavstötande och UV-skyddande teflon på utsidan, insidan är behandlad med Polyurethane så att väven klarar en vattenpelare på 1000 mm. eller mer. Den starka tråden vi syr med har en kärna av polyester och ett skal av bomull som sväller och tätar sömmarna mot läckage. Ett nytt kapell behöver ett eller två regn för att bli helt tätt. Det som skiljer dukarna åt förutom färger är dukvikt per m2, antal trådar i Varp & Väft (längden & tvären) samt behandling (oftast polyurethane och teflon) samt impregneringsteknik.

Kapell för segelbåtar

Vi syr Sprayhoods, Bomkapell, Lazy Jack Kapell, Förstagskapell, Sittbrunnskapell (Supstugor), Biminitoppar och Vindskydd.
Vi syr också Hamnkapell, Vinterkapell, Solskydd för trädäck, Huvar för skydd av vinschar, luftintag, ankarspel och mycket annat.
Läs mer om våra kapell för segelbåtar här.

Kapell för motorbåtar

Det finns många saker man kan tillverka av kapellväv, hos oss kan Du beställa Sittbrunnskapell, Vindskydd, Hamnkapell, Vinterkapell, Solskydd för trädäck, huvar för skydd av motor, ankarspel och mycket annat. Läs mer om våra kapell för motorbåtar här.

Kapellbågar

Vi riktar alltid upp och märker befintliga bågar innan vi gör en mall för ny sprayhood eller kapell. Önskar Du nya bågar med annan form, höjd, funktion eller annat material ordnar vi det också. Vi kan leverera kapellbågar i aluminium 18, 22, 25 mm. eller i polerat rostfritt stål 22 & 25mm.

Kontakta oss för pris, offert eller kostnadsförslag. Du når Lennart på lennart@kapellmakare.nu eller 0707–399 220.

Formulär för offertförfrågan av båtkapell

Fyll gärna i formuläret och beskriv lite vad det är Du vill ha, vi återkommer med kompletterande frågor om det skulle behövas för att göra en offert. Du är också varmt välkommen att kontakta Lennart på lennart@kapellmakare.nu, eller 0707–399 220 om du har några frågor.